Björnköttbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Tillbehör:

 

Potatis

1.0 

kilo

Lingonsylt rårörda konserv

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Björnköttbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4051 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 482 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 1.0 kilo 17%

Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 8%

...

Skapat av
Tyrol, Sthlm

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och fräs löken glansig och mjuk i cirka 5 minuter. Låt svalna. Krossa enbär.
  2. Blanda färs med lök, salt, peppar, timjan och krossade enbär. Rör ned ägg. Späd med vatten+fond. Blanda ner lingon och rulla små köttbullar.
  3. Sätt ugnen på 180°C.
  4. Skala och koka potatis. Koka upp vatten och förväll svampen. Häll av vatten och låt torka på papper.
  5. Sås: Hacka svamp, skala och finhacka schalottenlök. Smörfräs alltsammans i panna på medelvärme cirka 5 minuter.

    Pudra över mjöl, vispa och späd under vispning med mjölk, grädde och buljong (vatten+fond). Låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter.
  6. Stek köttbullarna i matfett i panna på medelhög värme ett par minuter. Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugn cirka 5 minuter.
  7. Smaka av såsen med soja, salt, peppar och sherry. Lägg upp köttbullarna på fat och häll över såsen. Garnera med lingon.

Kockens kommentar

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem