Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4051 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Potatis 1.0 kilo 17%
Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 8%
...
![]()
Skapat av
Tyrol, Sthlm
Tillagning (1 tim )
- Skala och finhacka schalottenlök. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och fräs löken glansig och mjuk i cirka 5 minuter. Låt svalna. Krossa enbär.
- Blanda färs med lök, salt, peppar, timjan och krossade enbär. Rör ned ägg. Späd med vatten+fond. Blanda ner lingon och rulla små köttbullar.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och koka potatis. Koka upp vatten och förväll svampen. Häll av vatten och låt torka på papper.
- Sås: Hacka svamp, skala och finhacka schalottenlök. Smörfräs alltsammans i panna på medelvärme cirka 5 minuter.
Pudra över mjöl, vispa och späd under vispning med mjölk, grädde och buljong (vatten+fond). Låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. - Stek köttbullarna i matfett i panna på medelhög värme ett par minuter. Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugn cirka 5 minuter.
- Smaka av såsen med soja, salt, peppar och sherry. Lägg upp köttbullarna på fat och häll över såsen. Garnera med lingon.
Kockens kommentar
Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på: Tyrols vilda julbord