23 recept med Ljusa såser, veloutesåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Velouté, ljus grundsås
Velouté kan användas som den är, eller smaksättas med nästan vad som helst en...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                85 Kcal / 100g
                72 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Med béchamel (vit grundsås) blir det en Sauce crčme (gräddsås), med en velo...
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                182 Kcal / 100g
                186 Kcal / portion
                GBR (GI) 1 / portion
 - 
              
              Enkel gräddsås
Har man tillgång till steksky kan lite silad sådan användas som smaksättare. ...
Tid: 8 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
                356 Kcal / 100g
                385 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                211 Kcal / 100g
                203 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Såsen passar utmärkt till ljust kött, kokt fisk- tamfågel- ...
Svarighet: Halvavancerat, Kock: Larent Nadiras
                147 Kcal / 100g
                169 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Receptet passar som förrättssoppa, eller som ljus sås till ljust kött, grön...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                76 Kcal / 100g
                70 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Ā la normande = som i Normandiet, Frankrike. Matkulturen präglas av nä...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                199 Kcal / 100g
                234 Kcal / portion
                GBR (GI) 1 / portion
 - 
              
              Sauce ā la orange, apelsinsås
Detta är en så kallad stekskysås, läs mer > Om stekskysås. Saknas ank...
Tid: 45 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
                130 Kcal / 100g
                130 Kcal / portion
                GBR (GI) 1 / portion
 - 
              
              Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Såsen kan tillredas i förväg så när som på deglasering.Bigarade: Begreppet är...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                109 Kcal / 100g
                113 Kcal / portion
                GBR (GI) 4 / portion
 - 
              
              Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Filmreceptet är en enklare variant av detta recept. Hackad lök fräses, vin, v...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                231 Kcal / 100g
                228 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)