
Sauce suprême, superb ljus gräddsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 1
Recept: 928 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till gratäng-stuvning> Äts ej
Om gratänger > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
Se film, klicka på "DirtySpoon Recipes" under bilden.
- Grundsås: Tillred en velouté. Se separat recept via länk nedan.
- Låt såsen koka upp. Vispa ner vispgrädde lite i taget medan såsen sjuder till lagom konsistens.
- Smaka av med citronjuice, salt och vitpeppar.
- Tillval: Alldeles innan servering kan man runda av såsen genom montering av smör. Ta kastrullen av värmen. Rör ner smör klickvis. Gäller ej om såsen används till gratäng.
Kockens kommentar
Med béchamel (vit grundsås) blir det en Sauce crème (gräddsås), med en velouté (ljus grundsås) blir det en Suprême (= superb). Såsen passar till ägg, fisk, tamfågel, grönsaker, varma förrätter och som gratängsås.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)