Sauce Crème, vit grundsås med grädde
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Sås till gratäng-stuvning>

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Crème, vit grundsås med grädde

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1032 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 108 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till gratäng-stuvning> Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning

  1. Béchamel (vit grundsås): Tillaga en ganska tjock béchamel. Smält smör, vispa ner mjöl, låt "koka" under vispning i två minuter utan att såsen tar färg. Tillsätt varm mjölk. Se recept > Béchamel - vit grundsås.
  2. Gräddsås: Vispa ner lite grädde i taget i varm béchamel. Låt sjuda tills lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar, lite citron och andra smaktillsatser anpassade till den maträtt som såsen serveras till.
  3. Strax före servering kan man montera (vispa ner) lite smör i såsen om man vill.

Kockens kommentar

Sauce Crème kan smaksättas på allehanda sätt, med ädelost, söt gelé, ansjovis, steksky och annat för att passa till den rätt som såsen serveras till. Läs mer > Om vita såser. Såsen används på samma sätt som béchamel när man önskar en fylligare, krämigare sås. Fungerar väl som gratängsås (utan extra smör monterat). Passar till ägg, grönsaker, fisk, tamfågel och varma, stuvade förrätter.

Tillhörande recept

Béchemel - vit grundsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem