Mannerströms vitvinssås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 211
            Kcal / portion: 203
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 609 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas vitvinssås > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Leif Mannerström
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Mannerströms" under bilden.
- Skala och skiva lök.
 - Häll vin och fiskfond i en kastrull, tillsätt lök, lagerblad och några droppar citron.
 - Reducera (koka ihop) såsen till cirka halv mängd.
 - Montera (vispa ner) smör i såsen. Alternativt tillsätt grädde.
 - Sila såsen och pressa ut all god sås. Smaka av med citron och eventuellt också med kajennpeppar.
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)