23 recept med Ljusa såser, veloutesåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Enkel konjaksås med honungssmak
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
198 Kcal / 100g
212 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Ā la normande = som i Normandiet, Frankrike. Matkulturen präglas av nä...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
199 Kcal / 100g
234 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock:
211 Kcal / 100g
203 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce bâtarde/Sauce au beurre, falsk hollandaisesås
Batarde = bastard, oäkting. Det är en ljus buljongsås med karaktär av en sm...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
215 Kcal / 100g
253 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Filmreceptet är en enklare variant av detta recept. Hackad lök fräses, vin, v...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
231 Kcal / 100g
228 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Mole, chilichokladpasta
Mole är en tjock chokladpasta, med ursprung från Puebla i Mexiko. Att tillaga...
Svarighet: Lätt, Kock:
237 Kcal / 100g
252 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Sauce chaud-froid blance neige, snövit napperingssås till kall mat
Chaud-froid = varmrätt som serveras kall med dito sås (läs mer > Om napp...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
245 Kcal / 100g
288 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel rödvinssås till fisk
Såsen är starkt färgande. Om såsen hälls över fisk ger det god smak, men ser in...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
265 Kcal / 100g
289 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel ljus sherrysås
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock:
342 Kcal / 100g
387 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel gräddsås
Har man tillgång till steksky kan lite silad sådan användas som smaksättare. ...
Tid: 8 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
356 Kcal / 100g
385 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)