Enkel ljus sherrysås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Om ljusa såser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel ljus sherrysås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 387

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 32%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 113 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljusa såser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Grovhacka persilja. Skala och finhacka lök.
  2. Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
  3. Sila över såsen i en ny kastrull. Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner. Låt koka upp. Tillsätt créme fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.
  4. Smaka av med cayennepeppar och salt.
    Vispa ner kallt smör klickvis. Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.

Kockens kommentar

Passar till

Lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem