Citronlax med sherrysås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kajennpepparpulver

0.5 

krm

Smör kallt

1.5 

msk

Basilika

15.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronlax med sherrysås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4108 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 20%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 209 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kajennpepparpulver 0.5 krm 0%

Smör kallt 1.5 msk 4%

Basilika 15.0 gram 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Riv gult citronskal. Grovhacka persilja. Skala och finhacka lök.
  3. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en smord ugnsplåt. Strö över citronskal. Salta och peppra. Sätt in i ugn i 20 minuter.
  4. Sås: Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
  5. Sila över såsen i en ny kastrull. Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner. Låt koka upp. Tillsätt créme fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.
  6. Smaka av med cayennepeppar och salt. Vispa ner kallt smör klickvis. Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.

Kockens kommentar

Serveras ljummen eller kall.

Passar till

Quinoasallad (30 min)

Cashewsmör (10 min)

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem