Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 258
            Kcal / portion: 328
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3941 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Riv gult citronskal. Ta bort stjälk och vitt innanmäte från paprikan. Skär tomater i bitar.
 - Häll allt i en matberedare. Pressa ner citronjuice. Mixa väl till jämn, slät smet. Smaka av med salt.
 
Kockens kommentar
Passar som pålägg på bröd eller som tillbehör till mat.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)