
Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 11%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skölj quinoan. Koka den på svag värme under lock i lättsaltat vatten i 15 minuter. Slå av vattnet och låt svalna.
- Skär ner sparrisen i mindre bitar. Hetta upp olja i en panna och fräs sparrisen hastigt.
- Riv parmesan och blanda med quinoa. Blanda med rucola , sparris och mangold. Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Blanda. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar till all slags mat på samma sätt som ris. Kan även fungera som lättsam ensamrätt varvid portionsmängden bör dubbleras. Fungerar även bra på buffébordet.