Enkel rödvinssås till fisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Om ljusa såser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Om vinsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel rödvinssås till fisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 289

GBR (GI) / port: 0

Recept: 578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 20%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 109 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljusa såser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i panna med smör på medelvärme tills mjuk och glansig och utan att bränna.
  3. Tillsätt rödvin, persilja, timjan och lagerblad. Koka ner vätskan till hälften.
  4. Tillsätt vatten+fond eller buljong. Koka upp.
  5. Sila såsen, hetta upp igen. Montera (vispa ner) med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Såsen är starkt färgande. Om såsen hälls över fisk ger det god smak, men ser inte så aptitligt ut.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem