
Enkel rödvinssås till fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 289

GBR (GI) / port: 0
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 20%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljusa såser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Om vinsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och hacka lök.
- Fräs löken i panna med smör på medelvärme tills mjuk och glansig och utan att bränna.
- Tillsätt rödvin, persilja, timjan och lagerblad. Koka ner vätskan till hälften.
- Tillsätt vatten+fond eller buljong. Koka upp.
- Sila såsen, hetta upp igen. Montera (vispa ner) med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Såsen är starkt färgande. Om såsen hälls över fisk ger det god smak, men ser inte så aptitligt ut.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)