Enkel konjaksås med honungssmak
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 198
            Kcal / portion: 212
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 847 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (10 min )
- Häll konjak i kastrull och koka ner till halv mängd.
 - Tillsätt grädde, fond, honung och rosmarin. Låt koka i cirka 3-5 minuter.
 - Smaka av. Tillsätt lite soja om mörkare sås önskas. Rör ut såsen med lite matlagningsmjöl om tjockare konsistens önskas. Låt koka 3 minuter. Smaka av med peppar och soja.
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)