194 recept med Svensk mat, husmanskost

  • Kall inkokt lax

    Kall inkokt lax

    Kall inkokt lax är en midsommarklassiker. Receptet hämtat från "Klassisk...

    Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Sv. Institutet SI

    197 Kcal / 100g

    729 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Gotländsk fårsmäcka

    Gotländsk fårsmäcka

    Färsen skall vara så lös att den "smäcker till" i pannan. Skall det...

    Tid: 50 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    168 Kcal / 100g

    647 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé

    Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé

    Laxaladåb är en klassisk rätt som innebär kokt lax i gelé. Benämns ibland &qu...

    Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    201 Kcal / 100g

    856 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Flygande Jakob

    Flygande Jakob

    Flygande Jakob har fått sitt namn från dess upphovsman Ove Jakobsson. Han var...

    Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    190 Kcal / 100g

    1061 Kcal / portion

    GBR (GI) 11 / portion

  • Paltbröd med fläsk och vitsås

    Paltbröd med fläsk och vitsås

     Paltbröd, blodbröd (bygdemål "palt" =  större klimp, rundad b...

    Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x3

    99 Kcal / 100g

    608 Kcal / portion

    GBR (GI) 25 / portion

  • Rödbetssoppa

    Rödbetssoppa

    Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    74 Kcal / 100g

    597 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Klassisk sillsallad

    Klassisk sillsallad

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    113 Kcal / 100g

    179 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Kokt krabba

    Kokt krabba

    Krabba säljs färdigkokta i butik. Ungefär 1/3-del av en krabba är ätbart, r...

    Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    231 Kcal / 100g

    777 Kcal / portion

    GBR (GI) 9 / portion

  • Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek

    Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek

    Slottstek var förr klassisk finmat på söndagar. För elegantare sås, smaksätt ...

    Tid: 2 tim 20 min , Svarighet: Medel, Kock:

    109 Kcal / 100g

    588 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis

    Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis

    Bräckt skinka är ett gammalt recept från forntiden. Att "bräcka" egen...

    Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock:

    115 Kcal / 100g

    414 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem