194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Kall inkokt lax
Kall inkokt lax är en midsommarklassiker. Receptet hämtat från "Klassisk...
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Sv. Institutet SI
197 Kcal / 100g
729 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Gotländsk fårsmäcka
Färsen skall vara så lös att den "smäcker till" i pannan. Skall det...
Tid: 50 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
168 Kcal / 100g
647 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Laxaladåb är en klassisk rätt som innebär kokt lax i gelé. Benämns ibland &qu...
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
201 Kcal / 100g
856 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Flygande Jakob
Flygande Jakob har fått sitt namn från dess upphovsman Ove Jakobsson. Han var...
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
190 Kcal / 100g
1061 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Paltbröd med fläsk och vitsås
Paltbröd, blodbröd (bygdemål "palt" = större klimp, rundad b...
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x3
99 Kcal / 100g
608 Kcal / portion
GBR (GI) 25 / portion
-
Rödbetssoppa
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
74 Kcal / 100g
597 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
113 Kcal / 100g
179 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Kokt krabba
Krabba säljs färdigkokta i butik. Ungefär 1/3-del av en krabba är ätbart, r...
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
231 Kcal / 100g
777 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Slottstek var förr klassisk finmat på söndagar. För elegantare sås, smaksätt ...
Tid: 2 tim 20 min , Svarighet: Medel, Kock:
109 Kcal / 100g
588 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Bräckt skinka är ett gammalt recept från forntiden. Att "bräcka" egen...
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock:
115 Kcal / 100g
414 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion