Flygande Jakob
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Flygande Jakob

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 1061

GBR (GI) / port: 11

Recept: 4245 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 560 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 21%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Stek bacon. Smörj en ugnssäker form.
  4. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i formen. Häll över bacon. Skiva banan över.
  5. Vispa grädden. Blanda med chilisås. Häll grädden i ugnsformen. Strö över jordnötter.
  6. Gratinera 20 minuter i nedre delen av ugnen.

Kockens kommentar

Flygande Jakob har fått sitt namn från dess upphovsman Ove Jakobsson. Han var verksam inom flygfrakt. Därav namnet. Receptet publicerades första gången 1976.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Flygande fläskfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem