Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 1061

GBR (GI) / port: 11
Recept: 4245 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Stek bacon. Smörj en ugnssäker form.
- Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i formen. Häll över bacon. Skiva banan över.
- Vispa grädden. Blanda med chilisås. Häll grädden i ugnsformen. Strö över jordnötter.
- Gratinera 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Kockens kommentar
Flygande Jakob har fått sitt namn från dess upphovsman Ove Jakobsson. Han var verksam inom flygfrakt. Därav namnet. Receptet publicerades första gången 1976.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.