Flygande fläskfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal barnportioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Flygande fläskfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 411 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär i cm-tjocka skivor.
  3. Hetta upp olja i stekpanna. Stek cirka 3 minuter på var sida. Salt och peppra.
  4. Kärna ur äpplen och skär i cm-tjocka skivor.
  5. Tillsätt grädde och soja i stekpannan. Låt koka upp. Lägg i äpplena. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.
  6. Skala och skiva banan. Lägg i pannan. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Flygande fläskfilé är en variant av Flygande Jakob som är en maträtt bestående av kyckling, bacon, banan, grädde, jordnötter och chilisås. Namnet Flygande Jakob kommer från dess upphovsman, Ove Jakobsson, som var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades första gången 1976. Se dito recept.

Passar till

Flygande Jakob

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem