instant coffee
café soluble
caffè solubile
Pulverkaffee
café instantáneo
Snabbkaffe är kaffe utan "sump", dvs de vattenlösliga delarna i kaffebönan har avskilts från de icke lösliga delarna. Kaffet kan därför hällas direkt i kopp med hett vatten. Snabbkaffe tillverkas industriellt genom s.k. frystorkning av ett vanligt bryggt kaffe (läs mer > Om torkning, torkkonservering). Det är en komplicerad och dyrbar metod, varför kaffet också blir dyrare än vanligt malt kaffe. Snabbkaffe är hållbarare än vanligt kaffe.
KONSUMTION
Cirka 10% (värdemässigt 16%) av det kaffe vi dricker i Sverige är snabbkaffe. Största varumärke i Sverige är Nescafé, följt av Gevalia och livsmedelkedjornas egna märken.
Omvandling pulver: 1 dl = 20 g. 100 g = 5 dl.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-10
Läs mer
Recept med Snabbkaffe
Det finns 9 recept med Snabbkaffe
-
Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Franska churros, krispiga bakverk
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Nunnor, marängiga mandelkakor
Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladmousse, mokkamousse med crème Chantilly
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
Tid: 20 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Moussetårta med valnötscaramel
Tid: 2 tim (+ 8 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel fudge med kondenserad mjölk
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan