Recept med Historiska kockar/gastronomer
Antal recept: 18 st
-
Gâteau de Crępes ā la Florentine, klassisk pannkakstårta ā la Florens
Tid: 2 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Crępes fines sucrées, franska tunna efterrättspannkakor grundrecept
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crčme Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Béchamel, vit grundsås
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Éclairs ā la vanille, vaniljeclairer
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bär
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Äggröra, scrambled eggs, oeuf brouillé - svensk, amerikansk, engelsk och fransk
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce tomate, fransk tomatsås
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Clafoutis, klassisk fransk fruktpannkaka
Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child