
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 2175

GBR (GI) / port: 8
Recept: 8700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fonduegryta > Äts ej
Om ostfondue > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Varning! Här handlar det om farligt het olja som är brandfarlig och kan skapa allvarliga brännskador. Hantera med stor försiktighet.
- Fonduegrytan bör vara av god kvalitet, med stabil ställning och med en väl dimensionerad värmekälla (läs mer > Fonduegryta).
- Fondueoljan bör vara neutral (raps-, majs-, jordnöts- eller sojaolja). Läs mer, klicka på ingrediens > Frityrolja.
- Kött: Bäst är att använda fint nötkött som filé, biff, rostbiff eller entrecote. Sämre kött bankas mört med klubba. Skär köttet i bitar cirka 4x4 centimeter. Lägg upp i portionsskålar.
- Tillbehör: Servera minst tre dippsåser enligt egen smak i separata skålar (se förslag nedan). Tillredning av egna såser här ej tidsberäknat. Skär gurka och morötter i stavar. Bryt sönder blomkål och broccoli i mindre buketter och förkoka dem några minuter. Skiva brödet. Ställ salt, peppar och tillbehören på bordet.
- Hetta upp oljan till cirka 180°C på spisen. Använd lämpligen en stektermometer för att kontrollera temperaturen och låt den följa med till bordet. Smaksätt gärna oljan med timjan och lagerblad under uppkoket, men ta bort innan servering. Tänd brännaren i fondueställningen och ställ dit grytan.