Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 461

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1584 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 34%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 10%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Fill Your Belly" under bilden.
- Skala och hacka vitlök. Hacka chilifrukt.
- Mixa i matberedare eller med mixerstav alla ingredienser från senapsfrön till vinäger. Efter några varv tillsätts vatten så att det blir en sås. Fortsätt mixa tills finfördelat.
- Hetta upp matolja i stekpanna. Tillsätt mald spiskummin och fänkålsfrön. Låt fräsa någon minut.
- Tillsätt såsmixet och koka ner några minuter till lagom konsistens under omrörning. Späd med vatten vid behov.
Kockens kommentar
Som ingrediens på filmen förekommer asafoetilda (sv. dyvelsträck) även kallat hing. En numera bortglömd krydda i Europa. I Indien däremot används den flitigt i till exempel linsrätter och grönsakscurry. Kryddan utvinns ur fänkålsliknande plantor och har i receptet ersatt med mald fänkålsfrö. Såsen passar främst till kötträtter, eventuellt också till stekt fisk.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)