Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 1878

GBR (GI) / port: 1
Recept: 7512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 26%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Svinlever rå 600.0 gram 9%
Mjölk 1.0 liter 8%
Ister matfett 250.0 gram 29%
Fläskfärs 250.0 gram 8%
Ägg 1.0 styck 1%
Äggula 3.0 styck 2%
Strösocker 2.0 msk 2%
Vetemjöl 2.0 msk 1%
Potatismjöl 1.0 msk 1%
Ingefära mald 1.0 msk 1%
Kryddpeppar mald 1.0 tsk 0%
Vitpeppar nymald 1.0 tsk 0%
Vispgrädde 8.0 dl 38%
Lagerblad 3.0 blad 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 4 tim )
- Putsa levevern ren från hinnor. Lägg i bunke och fyll på mjölk så att det täcker. Låt stå i 4 timmar.
- Skär levern och späcket i mindre bitar. Lägg allt i en matberedare och mixa tills det blivit till jämn smet utan större klumpar.
- Tillsätt övriga ingredienser utom grädde och lagerblad. Mixa till fin smet. Sätt ugnen på 200°C.
- Häll över smeten i en bunke och blanda ner grädde, lite i taget.
- Smöra en ugnsfast form och häll i smeten. Lägg lagerblad över. Sätt formen i ett vattenbad på en ugnsplåt. Sätt in i ugn och grädda i 1,5 timmar.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Julleverpaté
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan