Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vatten

1.5 

dl

Vetemjöl

1.5 

dl

Sötmandelkärna

300.0 

gram

Bittermandel

10.0 

styck

Florsocker

700.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Mörk choklad

150.0 

gram

Valnötskärnor

 

 

Karamellfärg röd

 

 

Karamellfärg grön

 

 

Strössel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 1561

GBR (GI) / port: 59

Recept: 6243 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 363 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 50.0 gram 6%

Vatten 1.5 dl 0%

Vetemjöl 1.5 dl 5%

Sötmandelkärna 300.0 gram 29%

Bittermandel 10.0 styck 1%

Florsocker 700.0 gram 45%

 

Tillbehör:

Mörk choklad 150.0 gram 13%

Valnötskärnor 0%

Karamellfärg röd 0%

Karamellfärg grön 0%

Strössel 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper pannan/kastrullen.

  2. Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten cirka 1 minut eller tills skalet släpper. Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.

  3. Rigga upp en nötkvarn med en djup tallrik under och mal nötterna fint. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig.

  4. Dela upp degen i två delar. Dela den ena delen i ytterligare två delar och färga den ena med grön karamellfärg och den andra delen med rosa/röd karamellfärg.

  5. Forma marsipanen till figurer eller limpor. Pensla med smält choklad och dekorera med nötter eller strössel.

Kockens kommentar

Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i cirka 1 månad.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Julmarsipan