Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Sirap ljus

2.0 

dl

Kakaopulver osötad

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 378

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2278 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 10%

Kolhydrater: 69%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 151 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 25.0 gram 8%

Vispgrädde 1.0 dl 16%

Strösocker 2.0 dl 33%

Sirap ljus 2.0 dl 40%

Kakaopulver osötad 3.0 msk 3%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp smeten på medelvärme sänk sedan till medellåg värme och låt smeten koka i ca 20-30 minuter. Rör ej i smeten under kokning.

  2. Kolan är klar när temperaturen nått 120-122°C. Testa genom att göra kulprov.

  3. Klä en form med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Låt smeten stelna något i kylskåp. Klipp sedan kolan i bitar med en sax. Linda in bitarna i folie eller bakplåtspapper. Förvara i kylskåp.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Chokladkola