Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 378

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2278 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 69%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 25.0 gram 8%
Vispgrädde 1.0 dl 16%
Strösocker 2.0 dl 33%
Sirap ljus 2.0 dl 40%
Kakaopulver osötad 3.0 msk 3%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp smeten på medelvärme sänk sedan till medellåg värme och låt smeten koka i ca 20-30 minuter. Rör ej i smeten under kokning.
- Kolan är klar när temperaturen nått 120-122°C. Testa genom att göra kulprov.
- Klä en form med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Låt smeten stelna något i kylskåp. Klipp sedan kolan i bitar med en sax. Linda in bitarna i folie eller bakplåtspapper. Förvara i kylskåp.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Chokladkola
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan