Dryck till smakrik vilträtt

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten klassas rätten som sötaktig.

32 matchande recept inom smakrik vilträtt

Vin till mager, smakrik vilträtt

Välj röda viner i medelfyllig- till fyllig stil med mycket smak. Ett alltför lätt vin kommer att upplevas tunt och blaskigt i sammanhanget. Ju kraftigare viltkött desto kraftigare kan vinet vara. I övrigt gäller grundregler där söta tillbehör möter sötma i vin, syra möter syra och feta tillbehör i maten rundar av tannin samt beska.

Öl till mager, smakrik vilträtt

Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till mager, smakrik vilträtt rekommenderas medelfylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.