Dryck till smakrik vilträtt
Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten klassas rätten som sötaktig.
32 matchande recept inom smakrik vilträtt
-
Smakrikt rött vin
Adobe Reserve Cabernet Sauvignon
74 kr, Nr 6853 EKO
-
Kryddigt rött vin
99 kr, Nr SB 22300
-
Stellenzicht Golden Triangle Pinotage
99 kr, Nr 22273
-
Smakrikt rött vin
112 kr, Nr 22055
-
Kryddigt rött vin
149 kr, Nr 2678
-
Smakrikt rött vin
229 kr, Nr 2026
-
Kryddigt rött vin
239 kr, Nr 3843
-
Ljus besk lager
16 kr, Nr 1609
-
Mörk strong ale
18 kr, Nr 1512
Vin till mager, smakrik vilträtt
Välj röda viner i medelfyllig- till fyllig stil med mycket smak. Ett alltför lätt vin kommer att upplevas tunt och blaskigt i sammanhanget. Ju kraftigare viltkött desto kraftigare kan vinet vara. I övrigt gäller grundregler där söta tillbehör möter sötma i vin, syra möter syra och feta tillbehör i maten rundar av tannin samt beska.
Öl till mager, smakrik vilträtt
Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till mager, smakrik vilträtt rekommenderas medelfylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.