Dryck till kryddig vilträtt

Få vilträtter har utpräglad kryddig smak. Som regel är rätterna smakrika.

2 matchande recept inom kryddig vilträtt

Vin till mager, kryddig vilträtt

Välj röda viner i medelfyllig- till fyllig stil med mycket smak men var ytterst vaksam på vad det är som ger de kryddiga smakerna i maten. Drar de åt heta smaker blir ett kraftfullt, strävt och kryddigt vin ännu mer strävt och kryddigt. En bättre kombination är då ett smakrikt, uttalat fruktigt, vin vilken möter det heta i maten utan att för den skull förstärka hettan.

Öl till mager, kryddig vilträtt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.