Dryck till kryddig oxköttsrätt
Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Rätterna kan vara kryddheta av peppar, pepparrot, stark senap e.d. Chili ger också kryddhetta som exempelvis i den mexikanska rätten Caldillo.
6 matchande recept inom kryddig oxköttsrätt
-
Kryddigt rött vin
Musella Valpolicella Superiore
99 kr, Nr 2393
-
Kryddigt rött vin
103 kr, Nr 4570
-
Kryddigt rött vin
Amarone della Valpolicella Classico
170 kr, Nr 2740
-
Kryddigt rött vin
Barolo Barolo Serralunga d´Alba
235 kr, Nr 2305
-
Kryddigt rött vin
239 kr, Nr 3843
-
Kryddigt rött vin
Barbaresco Vigneto Brich Ronchi
399 kr, Nr 90176
-
Ljus medium ale
17 kr, Nr 1649
-
Portertyp (stout)
20 kr, Nr 1260
Vin till kraftfull, kryddig oxköttsrätt
Se till rätten som helhet och vad det är för krydda som är smaksättare. Har maten smaksatts med t.ex. örtkryddor kan ett vin med liknande karaktär vara en god smakkombination. Vid heta smaker rekommenderas en något lägre strävhet i vinet vilken annars förstärks i kombination. Välj då hellre ett vin med tydlig syra, eller t.o.m liten sötma för att inte förstärka det heta i maten.
Öl till kraftfull, kryddig oxköttsrätt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.