Dryck till syrlig lammrätt
Syrliga lammrätter är mer sällan förekommande. Syrlighet skapas vanligen med citron, men även av annat som t.ex. av ättikssprit i rätten Dillkött av lamm.
3 matchande recept inom syrlig lammrätt
-
Kryddigt rött vin
Montepulciano d´Abruzzo Bianchi
61 kr, Nr 7126 EKO
-
Smakrikt rött vin
Atelier Syrah Cabernet Sauvignon
65 kr, Nr 2323
-
Stellenzicht Golden Triangle Pinotage
99 kr, Nr 22273
-
Ljus lättare ale
22 kr, Nr 11526 EKO
-
Pisnertyp
15 kr, Nr 1679
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
Vin till mager lammrätt med syrlig smak
Till magra lammrätter med syrliga smaker fungerar medelfylliga viner med frisk syra vilken mildras av syran i maten. Vinerna kan även ha en liten strävhet då denna mjuknar av syran i maten.
Öl till mager lammrätt med syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig lammrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller ett syrligt öl.