Coq au vin, klassisk fransk hönsgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Coq au vin, klassisk fransk hönsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 798

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3193 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 561 gram)

Ingredienser

Visa:
För att kunna se recept och varufakta måste du vara inloggad. Du kan prova gratis en vecka.

Läs mer Bli medlem

Tillagning (1 tim 30 min )

Kockens kommentar

Coq au vin (tupp i gryta) är en klassisk fransk gryta. Klassiskt är att tillaga en höna eller tupp, vilket då kräver lång koktid. Klassiskt är också att den kokas i Sauce Bourguignon vilket är en rödvinssås, rikligt med lök och champinjoner (se dito recept). Det finns dock många varianter både med rött och vitt vin, som ibland namnges efter vinet som ingår, till exempel Coq au Chambertin eller Coq au Riesling.

PS: Receptet och bilden stämmer inte med varandra, för att man på bilden inte anrättats sås enligt receptet.

Tillhörande recept

Sauce Bourguignon

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Bräserad kyckling, gryta

Liknande recept som Coq au vin, klassisk fransk hönsgryta