 
              
              Foto: Film: Home Cooking Adventure, Walnut Caramel Cake
Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glaze
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 301
 
    
                Kcal / portion: 315
 
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 1575 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 13%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Strösocker 200.0 gram 51%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Majsstärkelse Maizena 2.0 msk 3%
Vatten 1.0 dl 0%
Gelatinpulver 1.0 msk 2%
el. gelatinblad 4.0 styck 2%
Vispgrädde 1.8 dl 41%
Kockskolan:
Glasering bakverk > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 30 min )
Se film, klicka "Home Cooking" under bilden ovan.
Spegelglasyr:
- Till en tårta åtgår cirka 3 dl, men gör större sats för bästa resultat. Överskott kan återanvändas.
- Blötlägg gelatinblad eller lös upp pulver i kallt vatten. Blöt upp majsstärkelsen med lika del vatten.
- Häll socker och citronjuice i en kastrull. Värm upp på medelvärme så att sockret börjar smälta. Låt småkoka under omrörning tills blandningen fått en vacker gyllenbrun färg.
- Tillsätt vatten och salt. Rör ner majsstärkelsen. Låt koka upp. Tillsätt gelatin och vispgrädde. Rör om så att gelatinen löses upp. Ta av från plattat och sila glasyren. Låt svalna under omrörningen emellanåt. Den skall hålla 29°C vid glasering. Förvaras övertäckt och kan värmas på vid behov.
Glasera: 
- Tårta/bakelse bör vara fryst. Tårta ställ på en mindre tårtring över en plåt eller ett ark bakplåtspapper. Lägg på tårtan. Ett ugnsgaller användas till bakelser.
- Häll ljummen glasyren över bakverket så att ovansida och sidor täcks.
- Jämna till tårtans ovansidan med tårtpalett om glasyren är för tjock. När det slutat droppa från bakverket jämnas kanten till med tårtpalett. För paletten snett inåt, vilket för tårta sker lättast om tårtan lyfts upp på ena handens fingertoppar.
Kockens kommentar
Man kan glasera bakverk på många sätt i olika färger (läs mer > Glasering bakverk) Även maträtter glaseras (läs mer > Om glasyr, glasering). Kolaglasyr passar till Moussetårta med valnötsglasyr. Se dito recept via länk nedan.Alternativ
Moussetårta med valnötskaramell
Glasering med tempererad mörk choklad
Glasera med ganache spegelglasyr
Fler recept inom Tårtfyllning, tårtdekor ¤
Liknande recept som Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glaze
- 
                
                    Konditorns fruktmousse till tårtor, pajerSvårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crèmeaux vanille, äggkräm till tårta och dessertTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mirror glaze, spegelglasyr med färgTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Glasera med tempererad mörk chokladTid: 20 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Glasera med ganache spegelglasyr, Chocolate mirror glazeTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glazeTid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fruktglasyr och neutral glasyr till bakverkTid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Enkel chokladdekorationSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad enkel sockerfondantSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    