Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 11%
Philadelphia naturell } 250.0 gram 27%
Kondenserad mjölk sockrad 400.0 gram 60%
eller 3.0 dl %
Springform > Äts ej
Garnering:
Florsocker 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Så vispas ägg > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om tårtor > Äts ej
Bakplåtspapper Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Se film, klicka på "Last Minute Kitchen" under bilden ovan.
- Förvärm ugnen på undervärme 180°C.
- Vita: Dela gula och vita i varsina rena och torra metallskålar. Var noga med att ingen gula medföljer i vitan. Vispa äggvitan styv/hård (raka toppar). Läs mer > Så vispas ägg.
- Gula: Vispa äggulorna luftiga och krämgula. Tillsätt färskost och vispa samman. Tillsätt kondenserad mjölk. Blanda.
- Smet: Vänd ner äggvitan med gummiskrapa (läs mer > Så vänder man ner). Blanda till jämn smet.
- Form: Kläm in bakplåtspapper i en springform mellan uppochnervänd botten och ringen. Klä in formens utsida med aluminiumfolie. Häll smeten i formen. Ställ formen i en stor ugnsfast bunke med hög kant. Fyll på med vatten runt formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Stäng av värmen efter 30 minuter och ställs luckan på glänt.
- Kallna: Ta ut formen, lossa tårtan från formen kant med en kniv. Ta bort formen och lägg över på galler för att kallna helt. Ta bort bottenpappret och lägg över på serveringsfat.
- Servera: Pudra florsocker över, servera.
Alternativ
Fler recept inom Ostefterrätter
Liknande recept som Färskosttårta på 3 ingredienser
-
Äggost från Bohuslän (efterrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kalvdans (efterrätt)
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Färskosttårta på 3 ingredienser
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cheddarflarn med pinjenötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Camembertgratinerade plommon (ostefterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaka med mögelost och glögg
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostbollar rullade i pepparkaka
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Kvibille och pumpernickel med glöggelé
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan