Kalvdans (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalvdans (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

7.0 

dl

Skummjölkspulver

2.2 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Kanel mald

0.5 

tsk

Hallon färska

1.0 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1241 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 136 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 10%

Mjölk 7.0 dl 34%

Skummjölkspulver 2.2 dl 33%

Strösocker 2.0 msk 9%

Kanel mald 0.5 tsk 0%

Hallon färska 1.0 liter 14%

Tillagning (35 min + 2 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Vispa ägg med lite mjölk. Tillsätt mjölkpulver och resten av mjölken. Vispa ner socker och kanel.
  3. Smöra en stor ugnsform eller små formar.
  4. Häll vatten på en ugnsplåt med hög kant och ställ formen i vattnet. Grädda i ugn cirka 2 timmar.
  5. Serveras ljummen eller kall med socker, sylt eller bär.

Kockens kommentar

Kalvdans görs egentligen på råmjölk (den mjölk man får när kalven är nyfödd). Denna mjölk, som är svår att få tag på, är mycket proteinrik och måste spädas med vanlig mjölk. Ostkakans dag firas den 14 november. Ostkaka kommer ursprungligen från Småland.

Fler recept inom Ostefterrätter

Liknande recept som Kalvdans (efterrätt)