Så spritsas italiensk maräng

Foto: Film: Moa Brink spritsar maräng

Så spritsas italiensk maräng

Lägg till ingredienser

: 0

Sprits och tyll >

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas maränger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0

Recept: 0 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: ?%

Fett: ?%

Kolhydrater: ?%

Fibrer: ?%

(Tillagad portion: 0 gram)

Ingredienser

Visa:

Sprits och tyll > Äts ej

 

Kockskolan:

Så lagas maränger > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Moa" under bilden.

  1. Maräng: Till spritsning av maräng används Italiensk maräng. Se dito recept via länk nedan. Italiensk maräng tillreds bäst i degblandare. Maskinen bör gå på lågvarv i färdig maräng som för tillfället inte används till spritsning. Detta för att sockret inte skall kristallisera sig. 
  2. Verktyg: För att spritsa behövs en spritspåse med munstycke ("tyll"). Till maräng används tyllar med bredare öppning. Läs mer, klicka på ingrediens Sprits och tyll.
  3. Spritsning: Fyll påsen med maräng. Vrid om påsens översida intill smeten och håll fast med den ena handen. Med den andra styr man spritsningen över bakverket. Se filmen.

Kockens kommentar

Moa Brink är konditor och bagare på Lundbergs konditori i Gröndal, Stockholm. Tillsammans med Svenska Bagerilandslaget vann hon guld i Nordic Bacery Cups alla tre kategorier - skådebröd, matbröd och söta bröd. Hon finns på instagram.com/brinkmoa.

Italiensk maräng är kokt sockerlag som vispas ner i vispad äggvita. Det är en mjuk maräng vars konsistens varieras med hetta i sockerlagen (120-125°C). Till skillnad från andra maränger bakas denna inte i ugn. Läs mer > Så lagas maränger.

Tillhörande recept

Italiensk maräng

Fler recept inom Maräng ¤

Liknande recept som Så spritsas italiensk maräng