Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0
Recept: 0 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: ?%
Fett: ?%
Kolhydrater: ?%
Fibrer: ?%
Ingredienser
Sprits och tyll > Äts ej
Kockskolan:
Så lagas maränger > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Moa" under bilden.
- Maräng: Till spritsning av maräng används Italiensk maräng. Se dito recept via länk nedan. Italiensk maräng tillreds bäst i degblandare. Maskinen bör gå på lågvarv i färdig maräng som för tillfället inte används till spritsning. Detta för att sockret inte skall kristallisera sig.
- Verktyg: För att spritsa behövs en spritspåse med munstycke ("tyll"). Till maräng används tyllar med bredare öppning. Läs mer, klicka på ingrediens Sprits och tyll.
- Spritsning: Fyll påsen med maräng. Vrid om påsens översida intill smeten och håll fast med den ena handen. Med den andra styr man spritsningen över bakverket. Se filmen.
Kockens kommentar
Moa Brink är konditor och bagare på Lundbergs konditori i Gröndal, Stockholm. Tillsammans med Svenska Bagerilandslaget vann hon guld i Nordic Bacery Cups alla tre kategorier - skådebröd, matbröd och söta bröd. Hon finns på instagram.com/brinkmoa.Italiensk maräng är kokt sockerlag som vispas ner i vispad äggvita. Det är en mjuk maräng vars konsistens varieras med hetta i sockerlagen (120-125°C). Till skillnad från andra maränger bakas denna inte i ugn. Läs mer > Så lagas maränger.
Tillhörande recept
Fler recept inom Maräng ¤
Liknande recept som Så spritsas italiensk maräng
-
Fransk maräng, spröd vanlig maräng - marängtoppar
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweiziska maräng, sega marängkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk maräng, mjuk dekormaräng
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte ā bombe, maräng på äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så spritsas italiensk maräng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar, maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Märängspindlar till barnkalas
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan