Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 1.0 liter 8%
Maränger små 80.0 gram 12%
Kräm:
Äggula 4.0 styck 8%
Strösocker 4.0 msk 9%
Smör kallt 50.0 gram 14%
Vispgrädde 3.0 dl 42%
Cointreau 4.0 msk 8%
Kockskolan:
Så lagas maränger > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Kräm: Ta fram en stor kastrull och en mindre bunke som passar i den stora. Häll vatten i kastrullen och koka upp. Låt sedan sjuda.
- Häll äggulor och socker i bunken. Sätt ner den i kastrullen och vispa till pösig smet.
- Tillsätt Cointreau under vispning. Vispa tills smeten är tjock och porös. Ta ur bunken ur kastrullen.
- Vispa ner kallt smör klickvis och vispa sedan ner grädden.
- Servera: Fördela jordgubbar i halvsmå glas. Smula över maräng och toppa med kräm.
Kockens kommentar
Smeten får inte bli för varm då den lätt kan skära sig. Att koka i vattenbad förhindrar detta.
Fler recept inom Maräng ¤
Liknande recept som Jordgubbar, maräng och cointreaukräm
-
Fransk maräng, spröd vanlig maräng - marängtoppar
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweiziska maräng, sega marängkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk maräng, mjuk dekormaräng
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte ā bombe, maräng på äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så spritsas italiensk maräng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar, maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Märängspindlar till barnkalas
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan