Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 481

Kcal / portion: 49

GBR (GI) / port: 2
Recept: 789 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 76%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Maränger 32.0 st små 32%
Mörk choklad 100.0 gram 68%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Sätt en djup tallrik över. Lägg i chokladen och låt smälta.
- Lägg ut maränger på smörpapper. Sätt ihop två maränger intill varandra.
- Häll chokladen i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i påsens ena hörn. Spritsa chokladben över marängerna.
- Gör benen tjockare intill marängen och spitsa mellan marängerna så de fäster. Dutta dit ögon med den trubbiga änden av en trästicka.
- Ställ in i frys eller i kylskåp så att chokladen stelnar.
- Spritsa ett spindelnät på en tallrik. Ta ut spindlarna ur kylen och lossa från pappret med en smal, vass kniv.
Kockens kommentar
Dela upp smörpappret i mindre bitar, gärna på mindre fat, så att de får plats i kylskåpet eller i frysen. Smörpapper är nödvändigt för att lätt kunna lossa spindlarna. Vanligt tallrik går inte bra.
Passar till
Fler recept inom Maräng ¤
Liknande recept som Märängspindlar till barnkalas
-
Fransk maräng, spröd vanlig maräng - marängtoppar
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweiziska maräng, sega marängkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk maräng, mjuk dekormaräng
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte ā bombe, maräng på äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så spritsas italiensk maräng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar, maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Märängspindlar till barnkalas
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan