Napoleonhattar av mördeg

Foto: Fredriks Fika ¤

Napoleonhattar av mördeg

Lägg till ingredienser

Antal hattar: 50

Mördeg:

 

Vetemjöl

4.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Smör kallt

150.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Sötmandel mald

100.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Äggvita

1.0 

styck

Karamellfärg grön

2.0 

droppar

 

Alternativt:

 

Mandelmassa färdig

150.0 

gram

Äggvita

1.0 

styck

Karamellfärg grön

2.0 

droppar

 

Garnering:

 

Florsocker

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så skållas mandel >

 

 

Om kavlade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 444

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3788 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 22%

Kolhydrater: 55%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 17 gram)

Ingredienser

Visa:
Mördeg:

Vetemjöl 4.5 dl 25%

Strösocker 1.0 dl 10%

Smör kallt 150.0 gram 29%

Ägg 1.0 styck 2%

 

Fyllning:

Sötmandel mald 100.0 gram 16%

Strösocker 1.5 dl 15%

Äggvita 1.0 styck 0%

Karamellfärg grön 2.0 droppar 0%

 

Alternativt:

Mandelmassa färdig 150.0 gram Äts ej

Äggvita 1.0 styck Äts ej

Karamellfärg grön 2.0 droppar Äts ej

 

Garnering:

Florsocker 2.0 msk 3%

 

Kockskolan:

Så skållas mandel > Äts ej

Om kavlade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Tillagning (1 tim + 30 min )

  1. Mördeg: Arbeta snabbt samman mjöl, kallt tärnat smör, socker och ägg med händerna eller för maskin. Låt ligga kallt minst en ½-timme.
  2. Mandelmassa: Skålla, skala och mal mandel. Blanda med socker och äggvita till jämn massa. Färgsätt med grön karamellfärg. Alternativt använd färdig mandelmassa och blanda med äggvita och karamellfärg.
  3. Förvärm ugnen på 175C.
  4. Forma: Kavla ut degen ett par millimeter tunn. Mellan plastfilm går det lättare. Ta ut runda mått med ring eller ett glas, cirka 6 centimeter bred. Lägg en kula mandelmassa på varje platta som huvudskalle. Vik upp degen från tre sidor och tryck till så att degen inte viker sig. Lägg hattarna på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter.
  6. Garnera: Ta ut och låt kallna. Sikta florsocker över.

Alternativ

Kavlade kakor grundrecept

Fler recept inom Kavlade småkakor

Liknande recept som Napoleonhattar av mördeg