Pannstekta småkakor med russin

Foto: Kungsörnen ¤

Pannstekta småkakor med russin

Lägg till ingredienser

Antal: 30

Vetemjöl

3.2 

dl

Smör el. margarin

75.0 

gram

Strösocker

0.8 

dl

Russin

0.8 

dl

Mjölk

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 407

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1686 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 14 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 3.2 dl 41%

Smör el. margarin 75.0 gram 32%

Strösocker 0.8 dl 17%

Russin 0.8 dl 8%

Mjölk 2.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg. Kan vara något kladdig.
  2. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till halvcentimeters tjocklek. Stansa ut runda kakor med ett glas eller kakform.
  3. Stek kakorna i en torr stekpanna på medelvärme. När kakan fått fin färg, efter 0,5–1 minuter, vänd och stek andra sidan tills de är genomgräddad och fått fin färg.
  4. Låt kakorna svalna på galler.

Alternativ

Kavlade kakor grundrecept

Fler recept inom Kavlade småkakor

Liknande recept som Pannstekta småkakor med russin