Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 407

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1686 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 3.2 dl 41%
Smör el. margarin 75.0 gram 32%
Strösocker 0.8 dl 17%
Russin 0.8 dl 8%
Mjölk 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Om småkakor > Äts ej
Kock: Kungsörnen
Tillagning (30 min )
- Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg. Kan vara något kladdig.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till halvcentimeters tjocklek. Stansa ut runda kakor med ett glas eller kakform.
- Stek kakorna i en torr stekpanna på medelvärme. När kakan fått fin färg, efter 0,5–1 minuter, vänd och stek andra sidan tills de är genomgräddad och fått fin färg.
- Låt kakorna svalna på galler.
Alternativ
Fler recept inom Kavlade småkakor
Liknande recept som Pannstekta småkakor med russin
-
Kavlade småkakor, grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelhjärtan
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladlöv, med eller utan punsch
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska uppåkrakakor, kavlad mördegskaka
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Milanostänger, milanopinnar, mandelpinnar
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Napoleonhattar av mördeg
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörhjärtan av osötad mördeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekta småkakor med russin
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kungsörnen
-
Linzer Augen - österrikiskt ögonkakor
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan