Smörhjärtan av osötad mördeg

Foto: Kjaellgren, My Taste

Smörhjärtan av osötad mördeg

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Vetemjöl

5.0 

dl

Smör el. margarin

300.0 

gram

Grädde

1.0 

dl

 

Garnering:

 

Ägg

1.0 

styck

Pärlsocker

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

Om mördeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 495

Kcal / portion: 80

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3996 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 37%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 16 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 5.0 dl 26%

Smör el. margarin 300.0 gram 55%

Grädde 1.0 dl 9%

 

Garnering:

Ägg 1.0 styck 2%

Pärlsocker 1.0 dl 8%

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Om mördeg > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg utan att överarbeta. Lägg i kylskåp en halvtimme.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Hjärtan: Kavla ut degen tunt (½ cm) på mjölat bakbord. Stansa eller skär ut hjärtan ur degen. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
  4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.

Kockens kommentar

Ibland bakas smörhjärtan av smördeg, men bör då kallas Smördegshjärtan. En annan variant är vaniljhjärtan fylld med vaniljkräm. Se respektive recept.

Alternativ

Kavlade kakor grundrecept

Kanelhjärtan

Pepparkakor

Fler recept inom Kavlade småkakor

Liknande recept som Smörhjärtan av osötad mördeg