Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 495

Kcal / portion: 80

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3996 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 37%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 5.0 dl 26%
Smör el. margarin 300.0 gram 55%
Grädde 1.0 dl 9%
Garnering:
Ägg 1.0 styck 2%
Pärlsocker 1.0 dl 8%
Kockskolan:
Om småkakor > Äts ej
Om mördeg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg utan att överarbeta. Lägg i kylskåp en halvtimme.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Hjärtan: Kavla ut degen tunt (½ cm) på mjölat bakbord. Stansa eller skär ut hjärtan ur degen. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
Kockens kommentar
Ibland bakas smörhjärtan av smördeg, men bör då kallas Smördegshjärtan. En annan variant är vaniljhjärtan fylld med vaniljkräm. Se respektive recept.Alternativ
Fler recept inom Kavlade småkakor
Liknande recept som Smörhjärtan av osötad mördeg
-
Kavlade småkakor, grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelhjärtan
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladlöv, med eller utan punsch
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska uppåkrakakor, kavlad mördegskaka
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Milanostänger, milanopinnar, mandelpinnar
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Napoleonhattar av mördeg
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörhjärtan av osötad mördeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekta småkakor med russin
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kungsörnen
-
Linzer Augen - österrikiskt ögonkakor
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan