Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 447
 
    
                Kcal / portion: 216
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 4318 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 28%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Deg:
Vetemjöl 4.5 dl 22%
Smör 200.0 gram 34%
Strösocker 0.5 dl 4%
Äggula 1.0 styck 1%
Fyllning:
Mandelmassa färdig 200.0 gram 21%
Äggvita 2.0 styck 1%
Garnering:
Ägg 1.0 styck 1%
Mandelspån 2.0 dl 11%
Pärlsocker 0.5 dl 4%
Kockskolan:
Om småkakor > Äts ej
Om kavlade kakor > Äts ej
Om Sju sorters kakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Deg: Arbeta samman mjöl, smör, socker och äggula i en bunke. Plasta in degen och lägg i kylen i 1 timme.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Fyllning: Riv mandelmassa och blanda med äggvita.
- Forma: Kavla ut degen i två längder cirka 10 centimeter bred. Spritsa ut mandelmassa i mitten och rulla ihop så att skarven hamnar nertill mot bänken. Skär 10 bitar per längd. Lägg över på plåt med bakplåtspapper.
- Garnera: vispa upp äggvita och pensla bakverken med detta. Strö på socker och mandelspån.
- Grädda i cirka 10 minuter tills fin färg.
Kockens kommentar
Milanostången fanns med redan i början av 1950-talet i boken Sju sorters kakor, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Sedan 1975 är den åter i den klassiska kakboken. Läs mer > Om sju sorters kakor.Mandelpinnar förekommer i olika varianter, så länge mandel ingår. Detta är en variant.
Alternativ
Fler recept inom Kavlade småkakor
Liknande recept som Milanostänger, milanopinnar, mandelpinnar
- 
                
                    Kavlade småkakor, grundreceptTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    KanelhjärtanTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chokladlöv, med eller utan punschTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassiska uppåkrakakor, kavlad mördegskakaTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Milanostänger, milanopinnar, mandelpinnarSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Napoleonhattar av mördegTid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Smörhjärtan av osötad mördegTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pannstekta småkakor med russinTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kungsörnen 
- 
                
                    Linzer Augen - österrikiskt ögonkakorTid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    