Kalaskakor på mördeg med mandelmassa

Foto: Tessan bakar ¤

Kalaskakor på mördeg med mandelmassa

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Mandelmassa färdig

50.0 

gram

Vanillinsocker

1.0 

tsk

Vetemjöl

3.5 

dl

Skal av citron

0.5 

styck

 

Garnering:

 

Ägg

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om skurna kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 65

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 14 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 200.0 gram 44%

Strösocker 1.5 dl 17%

Mandelmassa färdig 50.0 gram 7%

Vanillinsocker 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 3.5 dl 23%

Skal av citron 0.5 styck 0%

 

Garnering:

Ägg 1.0 styck 2%

Strösocker 0.5 dl 6%

 

Kockskolan:

Om skurna kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1.  Riv mandelmassa. Riv citronskal.
  2. Deg: Rör samman mjukt smör med socker, vaniljsocker och citronskal till slät massa. Blanda med mjöl till en smidig deg. Forma hanterbara rullar cirka 3 centimeter tjocka. Ställ i kylskåp minst en ½-timme, helst inplastat.
  3. Förvärm ugnen på 200C.
  4. Garnera: Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker. Skär rullarna i ½-centimeters skivor. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugn tills gulbleka, cirka 10 minuter.
  6. Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader.

Kockens kommentar

Kalaskakor kallas mördegskakor som innehåller mandel­massa. Receptet på bilden fotograferat av Tessan, är lite annorlunda mot det recept som redovisas här, bland annat med färgad deg och utan mandelmassa. Klicka på "Tessan" under bilden för att komma till hennes hemsida.

Alternativ

Brysselkex

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Kalaskakor på mördeg med mandelmassa