Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 470
 
    
                Kcal / portion: 65
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 3270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 26%
Kolhydrater: 53%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 200.0 gram 44%
Strösocker 1.5 dl 17%
Mandelmassa färdig 50.0 gram 7%
Vanillinsocker 1.0 tsk 0%
Vetemjöl 3.5 dl 23%
Skal av citron 0.5 styck 0%
Garnering:
Ägg 1.0 styck 2%
Strösocker 0.5 dl 6%
Kockskolan:
Om skurna kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Riv mandelmassa. Riv citronskal.
- Deg: Rör samman mjukt smör med socker, vaniljsocker och citronskal till slät massa. Blanda med mjöl till en smidig deg. Forma hanterbara rullar cirka 3 centimeter tjocka. Ställ i kylskåp minst en ½-timme, helst inplastat.
- Förvärm ugnen på 200C.
- Garnera: Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker. Skär rullarna i ½-centimeters skivor. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn tills gulbleka, cirka 10 minuter.
- Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader.
Kockens kommentar
Kalaskakor kallas mördegskakor som innehåller mandelmassa. Receptet på bilden fotograferat av Tessan, är lite annorlunda mot det recept som redovisas här, bland annat med färgad deg och utan mandelmassa. Klicka på "Tessan" under bilden för att komma till hennes hemsida.Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Kalaskakor på mördeg med mandelmassa
- 
                
                    Mördeg - pâte sabléeTid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mördegskakor grundreceptTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BondkakorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kakor med vit choklad och pekannötterTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery 
- 
                
                    Schackrutor och chokladsnurrorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BrysselkexTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gaffelkakor, randiga mördegskakorTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Finska pinnar eller vaniljpinnarTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ungherrar, mördegskakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Torplyckor, vardagskaka med god rågsmakTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    