Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 311

Kcal / portion: 236

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5667 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 59%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rimmat fläsk 220.0 gram 14%
Vatten hett 2.0 dl 0%
Svart sirap, melasssirap 2.0 dl 20%
Farinsocker 1.5 dl 8%
Russin 5.5 dl 17%
Vinbär 3.0 dl 2%
Vetemjöl 10.0 dl 37%
Bakpulver 1.5 tsk 0%
Kanel mald 1.5 tsk 0%
Muskot mald 1.5 tsk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kockskolan
Tillagning
- Fläsk: Skär bort svålen på fläsket. Skär i bitar och mixa till mos. Blanda med kokande vatten.
- Smet: Tillsätt sirap, socker, russin och vinbär. Låt stå tills kallt.
- Förvärm ugnen på 160-170°C. Smöra och bröa en limpform.
- Deg: Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Tillsätt melassblandningen. Knåda till en jämn, slät smet. Forma till en limpa och lägg den i formen.
- Grädda i cirka 2 timmar. Testa med trästicka som sticks i mitten och som skall vara torr när den dragits ut.
Kockens kommentar
Recept och bild från Serious Eats (klicka på texten under bilden) som skriver: "Duchess of Windsor is the last person I would have expected to come out with a cookbook". Andra recept i boken, som gavs ut 1942, var bland andra Hoppin´ John (ärter med ris), Crakling-studded cornbread (majbrödskaka) och Ham hock (fläsklägg).Knappas kunglig mat, utan klassisk amerikansk husmanskost (hertiginnan var amerikanska och mer känd som missis Simpson). Kakan är att betrakta som "war cakes" (krigskakor), recept utvecklade i brist på ägg och smör. Serious Eats avslutar med: "You might want to have a backup dessert".
Backup cake
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som The Duchess of Windsor´s Pork Cake, russinpaj med stekfläsk!
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan