Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 334
 
    
                Kcal / portion: 99
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 4768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör el. margarin 125.0 gram 19%
Mjölk 3.0 dl 4%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Strösocker 1.0 dl 8%
Vetemjöl Special 9.0 dl 40%
Salt 0.5 tsk 0%
Muffinsformar (papper) 48.0 styck Äts ej
Tillval:
Kardemumma grovmald 0.5 tsk 0%
Fyllning:
Vaniljkräm färdig 2.0 dl 9%
Garnering:
Smör smält 75.0 gram 11%
Strösocker 1.0 dl 8%
Kockskolan:
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Degsporre > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )
- Deg: Smält smör och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (~37°C).
- Smula jäst i en bunke. Tillsätt mjölksmöret och rör om så att jästen löses upp.
- Tillsätt socker, salt, kardemumma om sådan önskas och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakning. Arbeta degen till en smidig jämn deg (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt stå och jäsa täckt med duk till dubbel storlek i 30-45 minuter. Helst på varm plats (25-25°C), till exempel i kall ugn med lampan påslagen.
- Vaniljkräm: Använd färdig köpekräm, eller tillaga själv. Se recept via länk nedan.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Forma: Lägg degen på mjölat bakbord. Dela stor deg (48 bullar) i två delar. Kavla ut en del i taget till en platta 24x36 centimeter. Skär ut fyrkanter 6x6 centimeter med degsporre eller vass kniv.
- Fyllning: Lägg en klick kräm på varje ruta. Vik upp kanterna och nyp ihop så att det sluter tätt om krämen. Lägg bullarna med skarven nedåt i pappersformar på en ugnsplåt (12 st/plåt). Låt jäsa under bakduk i 30-45 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler eller handduk.
- Garnering: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker.
Kockens kommentar
Pariserbulle är en variant av släta söta bullar (läs mer > Om vetebullar). Varför det heter pariserbullar känner vi inte till, förmodligen för att det låter exklusivt. Andra liknande bullar se recept > Solbullar.Alternativ
Fler recept inom Vetebröd, vetebullar
Liknande recept som Pariserbullar, släta bullar med vaniljkräm
- 
                
                    Vetelängd, kanellängd grundreceptTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    KanelkransTid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Stjärnkrans med eller utan saffranTid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i formSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Vetebullar, kanelbullar (knutar)Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Kanelbullar bakad med fördeg (snäckor)Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen 
- 
                
                    Så formas vetebullar till snäckor och knutarSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Så bakas veteknutar och vetekringlorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kardemummabullar med vaniljTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              