Äggröra med Rostbratwurst

Foto: Medlemsrecept

Äggröra med Rostbratwurst

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Ägg

4.0 

styck

Bratwurst

300.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

msk

Smör

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 768

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 27%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 264 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 16%

Bratwurst 300.0 gram 58%

Vispgrädde 2.0 msk 7%

Smör 3.0 msk 19%

Skapat av: Rowill

Tillagning

  1. Använd små rosttbratwurst som steks i lite av smöret 3-4 minuter.
  2. Vispa ihop äggen i en bunke.
  3. Smält resterande smör i en stekpanna på medelvärme och häll i äggen. Rör med trägaffel oavbrutet i pannan tills äggmassan börjar stelna. Lyft av från värmen och fortsätt röra tills äggröran är krämig. Om det skulle behövas, värm en stund till på plattan men låt det inte gå för länge. Äggröra skall vara krämig. Häll på grädden och rör om, klart för servering. Sallad,tomat och gurka är gott till.

Kockens kommentar

Byt gärna grädde mot creme fraiche eller uteslut om du vill men godast med förstås.

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Äggröra med Rostbratwurst