Choklatårtbotten

Foto: Arla ¤

Choklatårtbotten

Lägg till ingredienser

Antal: 3

Tårtbotten:

 

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

1.5 

dl

Potatismjöl

0.5 

dl

Vetemjöl

0.5 

dl

Kakaopulver

0.5 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Vaniljsocker

0.5 

tsk

Salt

1.0 

krm

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1121 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Ägg 3.0 styck 17%

Strösocker 1.5 dl 51%

Potatismjöl 0.5 dl 12%

Vetemjöl 0.5 dl 9%

Kakaopulver 0.5 dl 7%

Bakpulver 1.0 tsk 1%

Vaniljsocker 0.5 tsk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Springform 22-26 cm > Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (20 min + 30 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en springform.
  3. Vispa ägg och socker pösigt tills det bleknar.
  4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i äggsmeten. Rör snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  6. Låt kallna. Skär i 3 skivor.

Kockens kommentar

Om kakan får kallna uppochner i sin form med bakplåtspapper under blir toppen jämnare. Jämför med recept > Vanlig svensk sockerkaksbotten.

Alternativ

Vanlig svensk sockerkaksbotten

Fler recept inom Tårtbottnar ¤

Liknande recept som Choklatårtbotten