Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 53%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg 3.0 styck 17%
Strösocker 1.5 dl 51%
Potatismjöl 0.5 dl 12%
Vetemjöl 0.5 dl 9%
Kakaopulver 0.5 dl 7%
Bakpulver 1.0 tsk 1%
Vaniljsocker 0.5 tsk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Springform 22-26 cm > Äts ej
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (20 min + 30 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Smöra och bröa en springform.
- Vispa ägg och socker pösigt tills det bleknar.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i äggsmeten. Rör snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
- Låt kallna. Skär i 3 skivor.
Kockens kommentar
Om kakan får kallna uppochner i sin form med bakplåtspapper under blir toppen jämnare. Jämför med recept > Vanlig svensk sockerkaksbotten.Alternativ
Fler recept inom Tårtbottnar ¤
Liknande recept som Choklatårtbotten
-
Vanlig svensk sockerkaksbotten, rulltårtebotten
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Genoise-anslag, sockerkaksbotten på varmvispade ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chiffon-anslag, Chiffon cake, sockerkaka på vispad gula och vita
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jaconde-anslag, sockerkaksbotten eller tårta på mandel och maräng
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklatårtbotten
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Spröd marängbotten av fransk maräng
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Seg marängbotten av schweizisk maräng
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbotten
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparkaksströ (smaksättare)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef