Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 13
Recept: 515 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 37%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Färdiga pepparkakor > 10.0 st små 45%
Roquefort 31% fett 25.0 gram 18%
Smör normalsaltat 2.0 msk 37%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme.
- Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort.
- Rör om och lägg över på hushållspapper.
Kockens kommentar
Pepparkaksströ, med eller utan roquefort, är användbart för smaksättning av efterrätter t.ex. glass eller marängsviss, som fyllning eller garnering av tårtor, utplattad som tårtbotten etc.Passar till
Fler recept inom Tårtbottnar ¤
Liknande recept som Pepparkaksströ (smaksättare)
-
Vanlig svensk sockerkaksbotten, rulltårtebotten
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Genoise-anslag, sockerkaksbotten på varmvispade ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chiffon-anslag, Chiffon cake, sockerkaka på vispad gula och vita
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jaconde-anslag, sockerkaksbotten eller tårta på mandel och maräng
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklatårtbotten
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Spröd marängbotten av fransk maräng
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Seg marängbotten av schweizisk maräng
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbotten
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparkaksströ (smaksättare)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef