Pepparkaksströ (smaksättare)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparkaksströ (smaksättare)

Lägg till ingredienser

Sats (100 g): 1

Färdiga pepparkakor >

10.0 

st små

Roquefort 31% fett

25.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 13

Recept: 515 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 37%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Färdiga pepparkakor > 10.0 st små 45%

Roquefort 31% fett 25.0 gram 18%

Smör normalsaltat 2.0 msk 37%

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme.
  2. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort.
  3. Rör om och lägg över på hushållspapper.

Kockens kommentar

Pepparkaksströ, med eller utan roquefort, är användbart för smaksättning av efterrätter t.ex. glass eller marängsviss, som fyllning eller garnering av tårtor, utplattad som tårtbotten etc.

Passar till

Portvinsgratinerade fikon

Fler recept inom Tårtbottnar ¤

Liknande recept som Pepparkaksströ (smaksättare)