Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 2
Recept: 877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grahamsmjöl 2.0 dl 45%
Vatten 6.0 dl 0%
el. mjölk 17.0 dl 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Mjölk 8.0 dl 55%
Frukt 0%
Kockskolan:
Om gröt > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka upp vatten/mjölk med lite salt.
- Vispa ner mjölet i vattnet.
- Låt småkoka under omrörning tills lagom tjockt, cirka 5 minuter.
- Servera med mjölk, socker, honung, frukt eller fruktmos enligt eget önskemål.
Kockens kommentar
Man kan använda grahamsgryn i stället för mjöl. Se förpackning. En del av mjölet kan bytas ut mot vetekli för att öka mängden fullkorn. Man kan också välja att koka i mjölk i stället för vatten.I mikro: Blanda 1 portion i tallrik och kör 2 minuter på full effekt och sedan 5 minuter på medeleffekt (400W).
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan