Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havregryn 4.0 dl 42%
Vatten 9.0 dl Äts ej
el. mjölk 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Mjölk 8.0 dl 39%
Strösocker 4.0 msk 19%
Sylt 0%
Frukt 0%
Kanel 0%
Kockskolan:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Koka upp havregryn med vatten (eller mjölk) och lite salt.
- Låt småkoka på medelvärme i 3-4 minuter under omrörning.
- Servera med mjölk, kanel, socker, sylt och frukt enligt egen smak.
Kockens kommentar
Havregrynsgröt är en svensk klassiker välkänd av de flesta. Överbliven kall gröt kan stekas i smör. Stekt havregrynsgröt är gott med äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, frön, kanel, socker och så vidare. Grötrester kan också blandas ner i matbrödsdeg. Läs mer > Om gröt.Mikra: Lägg havregryn, vatten/mjölk och salt i en tallrik eller skål. Ställ in tallriken i mikrovågsugnen. Mikra på full effekt i 1,5-2 minuter.
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Havregrynsgröt
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan