Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1410 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mjölk 10.0 dl 43%
Mannagryn 1.2 dl 23%
Salt 0%
Tillval:
Bittermandel 0%
Tillbehör:
Mjölk 4.0 dl 17%
Strösocker 4.0 msk 16%
Kanel 4.0 tsk 1%
Äppelmos 0%
Kockskolan:
Om gröt > Äts ej
Kock: Underbara Clara *
Tillagning (30 min )
- Koka uppmjölk.
- Tillsätt mannagryn under kraftig vispning.
- Låt sjuda på svag värme under omrörning i 5-10 minuter. Akta så att den inte gröten bränns vid i botten.
- Smaka av med salt, socker och riven bittermandel (ej för barn).
- Kan serveras varm med mjölk, kanel och socker. I stället för socker passar fruktmos, lingonsylt, Kan serveras kall med saftsås.
Kockens kommentar
Mannagrynsgröt är en vit gröt, klassisk som frukostmat till barn. Läs mer > Om gröt. Större mängd rester kan blandas med ägg och tillredas som pudding.
I mikro: Blanda ingredienserna i tallriken. Kör på full effekt i cirka 2 minuter (se ugnens anvisning).
Mannagrynspudding (mannagrynskaka) är en tjockare variant av dito gröt. Koka gröt av 2 dl mannagryn och 1 liter mjölk och ½ tsk salt. Vispa upp
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Mannagrynsgröt, mannagrynspudding
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan