Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 2
Recept: 398 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 12.0 styck 10%
Äpple utan skal 1.0 styck 16%
Banan 1.0 styck 27%
Melon 200.0 gram 7%
Vindruvor 8.0 styck 22%
Florsocker 1.0 msk 12%
Tillbehör:
Glass? 0%
Sorbet? 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Lägg träspetten i vatten en timme, så brinner de inte upp så lätt på grillen.
- Skala banan och melon. Skär frukten i lagom stora bitar. Trä frukten på spett.
- Grilla på svag värme. Grilla cirka 3 minuter på vardera sidan tills de fått lite färg.
- Lägg spetten på tallrik och strö florsocker över de färdiga spetten.
- Servera eventuellt med glass eller sorbet.
Kockens kommentar
En enkel efterrätt att grilla då glöden håller på att falna (slockna).
Alternativ
Fler recept inom Grillefterrätter
Liknande recept som Grillade fruktspett (efterrätt)
-
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varma fruktpaket med kesella på grillen
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad dessertost till efterrätt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade mandeläpplen (efterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad hot chèvretortilla (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad chokladbanan
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fruktspett (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan