Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1309 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 20%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äpple utan skal 2.0 styck 10%
Mandelmassa färdig 60.0 gram 21%
Råsocker 0.5 msk 2%
Kanel 1.0 tsk 0%
Vaniljsås:
Äggula 1.0 styck 4%
Florsocker 2.0 msk 7%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Grädde 2.0 dl 55%
Kockskolan:
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på grillen.
- Sås: Vispa grädde. Blanda ihop äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd sedan ner grädden och rör om.
- Halvera äpplen. Gröp ut kärnhuset. Tryck i mandelmassa, råsocker och kanel. Linda in i folie.
- Lägg på grillen 10-15 minuter. Servera med vaniljsåsen.
Kockens kommentar
Om du grillar annat kan du lägga äpplena på sidan om på grillen för att sedan äta som efterrätt.
Passar till
Fler recept inom Grillefterrätter
Liknande recept som Grillade mandeläpplen (efterrätt)
-
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varma fruktpaket med kesella på grillen
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad dessertost till efterrätt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade mandeläpplen (efterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad hot chèvretortilla (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad chokladbanan
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fruktspett (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan