Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 272

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1086 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Banan 4.0 styck 39%
Mörk choklad 100.0 gram 49%
Tillbehör:
Glass? 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Grilla bananer på hög värme och med skal i cirka 5 minuter på vardera sidan tills skalet blivit svartbränt.
- Skär ett snitt i bananskalet och tillsätt några chokladbitar. Lägg tillbaka på grillen.
- Ta av när chokladen börjar smälta och servera med sked. Alternativt på tallrik med glass.
Kockens kommentar
I USA är "Banana boat" en klassiker. Banan med skal skärs upp längs med, fylls med marshmallows och choklad, eventuellt toppad med karamellsås, varefter den packas in i aluminiumfolie och halstras över öppen eld. Läs mer > klicka på ingrediens Banan.Fler recept inom Grillefterrätter
Liknande recept som Grillad chokladbanan
-
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varma fruktpaket med kesella på grillen
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad dessertost till efterrätt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade mandeläpplen (efterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad hot chèvretortilla (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad chokladbanan
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fruktspett (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan