Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 367

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Tortilla 4.0 styck 67%
Chèvre 100.0 gram 31%
Ananas färsk 150.0 gram 3%
Chilisås het 0%
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
- Grilla ananas cirka 2 minuter på var sida, tills den fått färg. Skär den sedan i bitar.
- Grilla tortillabrödet högst 1/2 minut på vardera sidan. De bräns fort och skall helst fortfarande vara lite mjuka. När brödet är vänt, lägg på en bit chèvre.
- Ta av brödet och lägg på ananasbitar. Häll sedan på lite het chilisås.
Kockens kommentar
Denna rätt kan också passa som plockmat, då gärna uppskuren i mindre bitar. Tortilla är i Latin- och Mellanamerika ett tunt, runt majsbröd, men i Spanien avses omelett. När bara "tortilla" anges avses majsbröd.
Fler recept inom Grillefterrätter
Liknande recept som Grillad hot chèvretortilla (efterrätt)
-
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varma fruktpaket med kesella på grillen
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad dessertost till efterrätt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade mandeläpplen (efterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad hot chèvretortilla (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad chokladbanan
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fruktspett (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan